... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 18 Απριλίου


 1935 Ο Αμερικανός παραγωγός Paul Rothchild (1935-1995) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Υπήρξε παραγωγός των πέντε πρώτων άλμπουμ των The Doors και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Joni MitchellNeil YoungThe Lovin' SpoonfulTim BuckleyLove κ.α. Συνεργάστηκε με την Janis Joplin για το τελευταίο της άλμπουμ "Pearl" και την μοναδική No 1 επιτυχία της, "Me and Bobby McGee".


1988 Στην Τζαμάικα ξεκινάει η δίκη για την δολοφονία του τραγουδιστή και τραγουδοποιού Peter Tosh. Ο θρύλος της reggae, φίλος και συνεργάτης του Bob Marley στους The Wailers, δολοφονήθηκε στο σπίτι του στις 11 Σεπτεμβρίου του 1987, σε ηλικία 42 ετών. Εκείνη την ημέρα εισέβαλε στο σπίτι του Tosh μια τριμελή συμμορία, η οποία προσπάθησε να του αποσπάσει χρήματα. Ο αρχηγός της συμμορίας, Dennis 'Leppo' Lobban, αφού ο Tosh του είπε πως δεν είχε χρήματα στο σπίτι, τον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι. Ο Lobban ήταν ένας από τους ανθρώπους που ο Tosh είχε βοηθήσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του βγαίνοντας από την φυλακή. Καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά το 1995 η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια.
1991 Ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς της Μεγάλης Βρετανίας, ο Martin Hannett (1948-1991) γνωστός και ως Martin Zero απεβίωσε σε ηλικία 42 ετών στο Μάντσεστερ της Αγγλίας από καρδιακή ανεπάρκεια λόγω χρόνιας εξάρτησης από την ηρωίνη και το αλκοόλ. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι The SmithsJoy DivisionNew OrderHappy MondaysU2 και The Psychedelic Furs. Στην ταινία "24 Hour Party People" του 2002, τον Hannettυποδύεται ο ηθοποιός Andy Serkis.1992 Ο Bruce Springsteen βρίσκεται στην δεύτερη και τρίτη θέση του Billboard 200 με τα άλμπουμ "Human Touch" και "Lucky Town". Τα δύο άλμπουμ κυκλοφόρησαν μαζί στις 31 Μαρτίου και έβγαλαν επιτυχίες όπως τα "Human Touch", "Better Days" κ.α. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Def Leppard και το άλμπουμ "Adrenalize".

2007 Οι Arctic Monkeys κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Favorite Worst Nightmare". Μόνο την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του θα πουλήσει στη Μεγάλη Βρετανία πάνω από 220 χιλιάδες αντίτυπα. Στα Brit Awards το 2008 θα κερδίσει το βραβείο "Best British Album". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Brianstorm", "Teddy Picker", "Old Yellow Bricks" κ.α.