... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 19 Απριλίου


1942 Ο Βρετανός μουσικός Alan Price γεννήθηκε στο Φάτφιλντ της Αγγλίας. Εργάστηκε σαν πιανίστας (πλήκτρα) στο Βρετανικό rock συγκρότημα The Animals από το 1962 έως και 1965. Το χαρακτηριστικό παίξιμο του ακούγεται σε τραγούδια όπως τα "House of the Rising Sun", "Don't Let Me Be Misunderstood" και "Bring It On Home To Me".

1968 Ο John Lennon και ο George Harrison αποχωρούν από το κέντρο διδασκαλίας του Maharishi Mahesh Yogi στο Ρίσικες της πολιτείας Ουταράχαντ της Ινδίας, δύο εβδομάδες πριν τελειώσουν τις "σπουδές" τους. Οι Paul McCartneyκαι Ringo Starr είχαν ήδη φύγει. Γυρίζοντας από την Ινδία, ο Lennon έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο "Maharishi", εμπνευσμένο από την "συμπεριφορά" του Maharishi στις γυναίκες του γκρουπ, όμως για να αποφύγουν τυχόν μηνύσεις ονομάστηκε "Sexy Sadie".

1978 Κυκλοφορεί από τους Patti Smith Group το τραγούδι "Because the Night". Το τραγούδι έγραψε η ίδια η Patti Smith σε συνεργασία με τον Bruce Springsteen. Είναι μέρος του άλμπουμ του συγκροτήματος "Easter", το οποίο κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1978. Το τραγούδι θα φτάσει μέχρι την δέκατη τρίτη θέση του Billboard και την πέμπτη των Βρετανικών Singles Chart. Το 1987 το περιοδικό NME το κατέταξε στην 116η θέση της λίστας του "The Top 150 Singles of All Time".

1980 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται το Αμερικάνικο rock/new wave/punk συγκρότημα Blondie με το τραγούδι "Call Me". Είναι το βασικό τραγούδι του soundtrack της ταινίας "American Gigolo" με πρωταγωνιστή τονRichard Gere. Ο γνωστός disco παραγωγός Giorgio Moroder απευθύνθηκε αρχικά στην Stevie Nicks των Fleetwood Mac για την σύνθεση και εκτέλεση ενός τραγουδιού για το soundtrack, όμως εκείνη αρνήθηκε. Τότε είναι που απευθύνθηκε στην τραγουδίστρια του γκρουπ Debbie Harry με την οποία το έγραψαν και σύνθεσαν παρέα και έπειτα ηχογραφήθηκε από τους Blondie με τον Moroder παραγωγό. Λίγες ημέρες αργότερα θα βρεθούν και στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart. Το single κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο στην Αμερική και αρχές Απριλίου στη Μεγάλη Βρετανία. 

1993 Ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σαξοφωνίστες, ο Steve Douglas (Steven Douglas Kreisman 1938-1993) απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από καρδιακή ανεπάρκεια κατά την διάρκεια ηχογράφησης σε στούντιο παρέα με τον Ry Cooder. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Phil SpectorBrian Wilson,The Beach BoysAretha FranklinElvis PresleyBob Dylan κ.α. Ένα από τα χαρακτηριστικά σόλο του ακούγεται στην επανεκτέλεση του κλασικού τραγουδιού "Peter Gunn" των Ritchie Valens και Duane Eddy. Το 2003 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.