... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 22 Απριλίου


1950 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Peter Frampton (Peter Kenneth Frampton) γεννήθηκε στο Μπεκενχαμ του Μπρόμλεϊ της Αγγλίας. Έκανε μεγάλη επιτυχία με την κυκλοφορία του live άλμπουμ του "Frampton Comes Alive!" (1976), το οποίο πούλησε πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αμερική και ήταν No 1 στο Billboard Pop Album Chart για δέκα εβδομάδες.
Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τουςDavid BowieMatt CameronMike McCready των Pearl Jam κ.α. Γνωστές του επιτυχίες τα τραγούδια: "Breaking All the Rules", "Show Me the Way", "Baby, I Love Your Way", "Do You Feel Like We Do" και "I'm in You".

1955 Ο Αμερικανός παραγωγός και DJ Arthur Baker γεννήθηκε στην Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Εργαζόταν έως DJ μέχρι το 1981 που μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να γίνει παραγωγός. Συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες και το 1982 έκανε επιτυχία με τους hip-hop καλλιτέχνες Afrika Bambaataa & the Soulsonic Force με την παραγωγή στο single "Planet Rock", το οποίο είχε πολλές επιρροές από τους Kraftwerk. Ένα χρόνο αργότερα δούλεψε πάνω σε pop και rock επιτυχίες, κάνοντας τα remix τραγουδιών όπως "Girls Just Wanna Have Fun" της Cyndi Lauper και "Dancing in the Dark", "Cover Me" και "Born in the U.S.A." του Bruce Springsteen. Μετά από αυτές τις παραγωγές ξεκίνησε η πετυχημένη συνεργασία του με το Βρετανικό συγκρότημα New Order, με την παραγωγή στα singles "Confusion" και "Thieves Like Us".


1966
 Η Βρετανική rock μπάντα The Troggs κυκλοφορεί το single "Wild Thing" στη Μεγάλη Βρετανία. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στα Olympic Studios του Λονδίνου με μηχανικό ήχου τον Keith Grant. Έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση στα Βρετανικά Singles Chart, ενώ στις ΗΠΑ πάτησε την κορυφή. Το τραγούδι έγραψε ο Αμερικανός τραγουδοποιόςChip Taylor και ηχογραφήθηκε αρχικά ένα χρόνο νωρίτερα από τους The Wild Ones. Η εκτέλεση των The Troggs είναι αυτή που έκανε το τραγούδι μεγάλη επιτυχία. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα rock 'n' roll τραγούδια στην ιστορία της μουσικής.

1983
 Ο Αμερικανός jazz πιανίστας Earl "Fatha" Hines (Earl Kenneth Hines 1903-1983) απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών στο Όκλαντ της Καλιφόρνια από ανακοπή καρδιάς. Η καριέρα του ξεκίνησε στα δεκαεπτά του χρόνια και ήταν ενεργός μέχρι το θάνατό του. Το 1928 με την μπάντα του έπαιζαν στο Grand Terrace του Σικάγο, κατάστημα που ανήκε στονAl Capone ο οποίος τον αποκαλούσε "Mr Piano Man". Θεωρείται από τους λίγους πιανίστες που συνέβαλαν στην διαμόρφωση της ιστορίας της jazz. Έπαιξε σόλο στον Λευκό Οίκο δύο φορές καθώς και για τον Πάπα.


2004
 Μια ψεύτικη είδηση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο πως ο τραγουδιστής των MetallicaJames Hetfield αυτοκτόνησε με υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Η φήμη εξαπλώθηκε, φτάνοντας μέχρι την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος, όπου αναρτήθηκε η δήλωση: "Αντιθέτως με αυτά που μπορεί να διαβάσατε ή ακούσατε από ειδησιογραφικές ιστοσελίδες, ο James Hetfield είναι ζωντανός και πολύ καλά στην υγεία του. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας."