... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 30 Απριλίου


1933 Ο Αμερικανός country μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Willie Nelson (Willie Hugh Nelson) γεννήθηκε στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Στην μέχρι τώρα καριέρα του έχει κερδίσει επτά βραβεία Grammy, το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Legend Award και το 2000 με το Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική.
Τέσσερα από τα ηχογραφήματα του τιμήθηκαν με το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame Award το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει εικοσιπέντε χρόνια ζωής και έχουν αποτελέσει σταθμό στην εξέλιξη της μουσικής. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως Johnny Cash,Emmylou HarrisDolly PartonSheryl CrowNorah Jones κ.α. Γνώρισε επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Always on My Mind", "To All the Girls I've Love Before", "Midnight Rider" κ.α.

1960 Ο Fats Domino ηχογραφεί το τραγούδι "Walking to New Orleans". Είναι μια δημιουργία του Bobby Charles. Το τραγούδι έγινε επιτυχία και ανέβηκε μέχρι την δεύτερη θέση των Αμερικάνικων R&B chart.

1977 Οι Led Zeppelin δημιουργούν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ συγκεντρώνοντας στο στάδιο Silverdome του Μίσιγκαν 77.229 θεατές. Μέχρι εκείνη τη στιγμή το ρεκόρ κατείχαν οι The Who με 75.962 θεατές.


1983
 Ο Αμερικανός blues μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Muddy Waters (McKinley Morganfield 1915-1983) απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών στον ύπνο του στο σπίτι του στο Γουέστμοντ του Ιλινόις από καρδιακή ανεπάρκεια. Ο "πατέρας των chicago blues" όπως είναι γνωστός, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευση για πολλούς μετέπειτα καλλιτέχνες της rhythm and blues και rock 'n' roll μουσικής όπως οι Chuck BerryThe Rolling StonesJimi Hendrix,Eric ClaptonBob DylanLed ZeppelinAC/DC κ.α. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Blues Foundation Hall of Fame και το 1987 στο Rock and Roll Hall of Fame. Έχει κερδίσει έξι βραβεία Grammy και το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Στην λίστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν την rock 'n' roll, υπάρχουν τέσσερα τραγούδια του. Δημοφιλή τραγούδια του: "Rollin' Stone", "Walkin' Blues", "I'm Your Hoochie Coochie Man", "Manish Boy", "Got My Mojo Working" κ.α.

1999
 Ο ντράμερ και ιδρυτικό μέλος του Σκωτσέζικου hard rock συγκροτήματος NazarethDarrell Sweet (Darrell Antony Sweet 1947-1999) απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών στο Νιου Άλμπανι της Ιντιάνα μετά από καρδιακό επεισόδιο. Την στιγμή του θανάτου του, το συγκρότημα μόλις είχε φτάσει στο αμφιθέατρο του Νιου Άλμπανι όπου επρόκειτο να δώσει την πρώτη συναυλία του δεύτερου σκέλους της Αμερικανικής περιοδείας τους για την προώθηση του τελευταίου τους άλμπουμ "Boogaloo". Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από την ίδρυση του το 1968 έως το θάνατό του.