... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Η Ιστορία του “Street Fighting Man” ...

17 Μαρτίου του 1968, στο Λονδίνο. Ο Tariq Ali έριξε οπαδούς του στην Εκστρατεία Αλληλεγγύης του Βιετνάμ κατευθείαν στα χέρια της αστυνομίας, ως επικεφαλής ενεργειών διαμαρτυρίας για τον πόλεμο του Βιετνάμ, εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Grosvenor Square. Τους απώθησαν έφιπποι αστυνομικοί, οι οποίοι όρμησαν μέσα στο πλήθος και βάλθηκαν να χτυπούν τους διαδηλωτές με κλομπ.
Το ίδιο συνέβη ξανά στις 15 Απριλίου, σε μία διαδήλωση εναντίον της γερμανικής Springer, έξω από το κτίριο της Daily Mirror. Και τις δύο φορές ο Ali ήταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλωτών, όταν όμως εμφανίζονταν οι αστυνομικοί, αυτός την κοπανούσε. Δήλωσε ότι: <<Οι σύντροφοί μου με απομάκρυναν από τη μάχη επειδή πίστευαν ότι δεν έπρεπε να συλληφθώ>>. Ο αντεργκράουντ Τύπος επέκρινε σφόδρα τον Ali, λέγοντας ότι εφόσον ενθάρρυνε την αιματοχυσία έπρεπε τουλάχιστον να εκπαιδεύει τους οπαδούς του στο καράτε ή στην αυτοάμυνα.

Ο Mick Jagger ήταν στην πρώτη πορεία στην Grosvenor Square που τον ενέπνευσε να γράψει το ''Street Fighting Man''.
<<Χαίρομαι που μαθαίνω ότι έχουν απαγορέψει το ''Street Fighting Man'' όσο ακόμα πουλιέται στα μαγαζιά. Ο δίσκος μας που απαγόρεψαν την προηγούμενη φορά, έκανε ένα εκατομμύριο πωλήσεις στην Αμερική>>. Αυτό δήλωσε ο Jagger όταν έμαθε ότι το ''Street Fighting Man'' απαγορεύτηκε στο Σικάγο από φόβο μήπως προκαλέσει ταραχές, Σεπτέμβριος του 1968.


Το τραγούδι ''Street Fighting Man'' όπως και το ''Sympathy For The Devil'' συμπεριλαμβάνονταν στο άλμπουμ των Rolling Stones ''Beggar's Banquet'', του 1968. Ήταν το τελευταίο άλμπουμ των Stones όπου έπαιζε ο Brian Jones.