... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 10 Μαΐου


1957 Ο μπασίστας του punk συγκροτήματος Sex PistolsSid Vicious (John Simon Ritchie 1957-1979) γεννήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν μέλος των The Flowers of Romance και τον Απρίλιο του 1977 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην σκηνή με τους Sex Pistols. Θεωρείται punk είδωλο, όχι τόσο για τις μουσικές του ικανότητες, αλλά όπως είχε πει και ο μάνατζερ του συγκροτήματος Malcolm McLaren: "if Johnny Rotten is the voice of punk, then Vicious is the attitude". 

1960 Ο Ιρλανδός τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος U2Bono (Paul David Hewson) γεννήθηκε στο Glasnevin, λίγο έξω από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Έχει προταθεί τρεις φορές για το Nobel Peace Prize (2003/'04/'05) και το 2007 τιμήθηκε από την Βασίλισσα της Αγγλίας Elizabeth II, με τον τιμητικό τίτλο Knight Commander of the Order of the British Empire. Μαζί με το συγκρότημα έχει κερδίσει είκοσι δύο Grammy Awards και έχει πουλήσει πάνω από εκατόν πενήντα εκατομμύρια άλμπουμ. Το 2005 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1969 Οι Led Zeppelin κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους στα Βρετανικά Albums Chart όταν το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ, "Led Zeppelin" κατακτά την έκτη θέση. Ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 1968 στα Olympic Studios του Λονδίνου μέσα σε τριάντα έξι ώρες και περιέχει επιτυχίες όπως τα "Good Times Bad Times", "Babe I'm Gonna Leave You" κ.α. Παραγωγός του άλμπουμ, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Jimmy Page.

1974 Στα Criteria Recording Studios του Μαϊάμι της Φλόριντα, ο Eric Clapton ηχογραφεί το τραγούδι "I Shot the Sheriff". Είναι μια δημιουργία του Bob Marley και μέρος του άλμπουμ των The Wailers με τίτλο "Burnin'" (1973). ΟClapton θα το κάνει μεγάλη επιτυχία, το τραγούδι θα φτάσει μέχρι την πρώτη θέση του Billboard και ουσιαστικά θα ανοίξει τον δρόμο στον Marley σε μεγάλα ακροατήρια...

1983 Στα America Studios της Νέας Υόρκης οι Metallica ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ "Kill 'Em All" με παραγωγούς τους Paul Curcio και Johny Zazula. Είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 1983. Μόνο στις ΗΠΑ θα πουλήσει πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Four Horsemen", "Whiplash", "Seek & Destroy" κ.α.