... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 12 Μαΐου


1948 Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός Steve Winwood (Stephen Lawrence Winwood) γεννήθηκε στο Handsworth του Μπέρμιγχαμ. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Spencer Davis GroupTraffic και Blind Faith. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Muddy WatersJohn Lee HookerT-Bone WalkerHowlin' WolfB.B. King,Eric Clapton κ.α. Το 1986 ανέβηκε στην κορυφή του Billboard με το τραγούδι "Higher Love" με το ποίο κέρδισε δύο βραβεία Grammy, τα "Record of the Year" και "Best Male Pop Vocal Performance".  

1972 Κυκλοφορεί το δέκατο στούντιο άλμπουμ (διπλό) του Βρετανικού συγκροτήματος The Rolling Stones με τίτλο "Exile on Main St". Το άλμπουμ έχει επιρροές από rock 'n' roll, blues, country και soul και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης δισκογραφίας. Το άλμπουμ είχε άμεση εμπορική επιτυχία και αυτό λίγο πριν την περιοδεία του συγκροτήματος σε Αμερική και Καναδά, American Tour 1972, η πρώτη τους μετά από τρία χρόνια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Rocks Off", "Tumbling Dice", "Happy" κ.α. Στις 17 Μαΐου του 2010 επανακυκλοφόρησε με επιπλέον δέκα ακυκλοφόρητα τραγούδια. Η επανέκδοση του άλμπουμ έγινε με αφορμή την προβολή ενός νέου ντοκιμαντέρ που αφορούσε το συγκρότημα με τίτλο "Stones In Exile".

1977 Η Virgin Records ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου με το punk συγκρότημα Sex Pistols. Είναι η τρίτη τους δισκογραφική εταιρεία σε διάστημα ενός χρόνου...

2008 Ο Αμερικανός βιολόγος Jason Bond δίνει το όνομα του αγαπημένου του καλλιτέχνη, Neil Young, σε ένα νέο είδος αράχνης που ανακάλυψε στην Αλαμπάμα ένα χρόνο νωρίτερα. Το όνομα αυτής: Myrmekiaphila neilyoungi.

2009 Η προγραμματισμένη συναυλία των Depeche Mode στο Terra Vibe της Μαλακάσας, στα πλαίσια της περιοδείας του συγκροτήματος Tour of the Universe για την προώθηση του 12ου στούντιο άλμπουμ τους "Sounds of the Universe", ακυρώνεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λόγω ξαφνικής αδιαθεσία του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Dave Gahan.