... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 15 Μαΐου


1948 Ο Βρετανός μουσικός, συνθέτης και παραγωγός Brian Eno (Brian Peter George St. John le Baptiste de la Salle Eno) γεννήθηκε στο Γούντμπριτζ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Roxy Music από το 1971 έως και το 1973. Χαρακτηριστικό του στοιχείο ήταν οι εκκεντρικές για την εποχή εμφανίσεις του στις συναυλίες του συγκροτήματος. Κατά την περίοδο αυτή και για τα τρία του πρώτα σόλο άλμπουμ χρησιμοποιούσε σαν όνομα μόνο το Eno.
Από το 1974 έχει κυκλοφορήσει είκοσι τέσσερα σόλο στούντιο άλμπουμ. Έχει εργαστεί σαν παραγωγός σε άλμπουμ συγκροτημάτων όπως οι Talking HeadsU2DevoUltravoxJamesColdplayPaul SimonGrace Jonesκ.α. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους και πρωτοποριακούς μουσικούς παραγωγούς παγκοσμίως. Το 1992 κέρδισε το βραβείο Grammy "Producer of the Year" και το 1994 και 1996 στα BRIT Awards το βραβείο "Best Producer".

1953 Ο Έλληνας μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μάνος Ξυδούς (1953-2010) γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους της Αθήνας. Εργάστηκε στην δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ ως διευθυντής μάρκετινγκ και παραγωγός. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Dreamer & The Fool Moon με τους οποίους γνώρισε επιτυχία με το τραγούδι "Sabrina". Υπήρξε παραγωγός του πρώτου άλμπουμ των Πυξ Λαξ και λίγο αργότερα ενσωματώθηκε στο συγκρότημα όπου και παρέμεινε μέχρι το 2004. Συνεργάστηκε ως τραγουδοποιός ή παραγωγός με πολλούς καλλιτέχνες όπως Βασίλη ΠαπακωνσταντίνουΔημήτρη ΜητροπάνοΠάνο ΚατσιμίχαΌναρ κ.α.

1953 Ο Βρετανός μουσικός και συνθέτης Mike Oldfield (Michael Gordon Oldfield) γεννήθηκε στο Ρέντινγκ του Μπέρκσαϊρ της Αγγλίας. Είναι περισσότερο γνωστός για το άλμπουμ του "Tubular Bells" που κυκλοφόρησε το 1973, μέρος του οποίου συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας "The Exorcist". Το 1983 γνώρισε επιτυχία με το τραγούδι "Moonlight Shadow" που ηχογραφήθηκε με την φωνή της Σκωτσέζας τραγουδίστριας Maggie Reilly.

1976 Οι The Rolling Stones βρίσκονται στην κορυφή του Billboard 200 με το άλμπουμ τους "Black And Blue". Στο άλμπουμ περιλαμβάνονται επιτυχίες όπως τα "Hot Stuff", "Fool to Cry" κ.α. Κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου του 1976.

1994 Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι Blur φτάνουν στην πρώτη θέση των Βρετανικών charts με ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ της Britpop, το "Parklife". Κυκλοφόρησε στις 25 Απριλίου του 1994. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Girls & Boys", "End of a Century", "Parklife" και "To the End".