... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 17 Μαΐου


1965 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός, συνθέτης και παραγωγός Trent Reznor (Michael Trent Reznor) γεννήθηκε στο Μέρσερ της Πενσυλβάνια. Είναι μέλος του Αμερικανικού συγκροτήματος Nine Inch Nails με τους οποίους έχει πουλήσει πάνω από είκοσι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει κερδίσει δύο βραβείαGrammy για τα τραγούδια "Wish" (1992) και "Happiness in Slavery" (1995). 

1967 Κυκλοφορεί η ταινία-ντοκιμαντέρ "Dont Look Back" σχετικά με την περιοδεία του Bob Dylan στη Μεγάλη Βρετανία το 1965. Στο φιλμ εμφανίζονται καλλιτέχνες όπως Joan BaezDonovanMarianne FaithfullAlan Price ο οποίος είχε μόλις αποχωρήσει από τους The Animals κ.α. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο D.A. Pennebaker. Ο σκηνοθέτης επέλεξε ο τίτλος να γραφτεί χωρίς απόστροφο στην πρώτη λέξη σαν απλοποίησης της γλώσσας. Η έναρξη της ταινίας-ντοκιμαντέρ χρησιμοποιήθηκε σαν βίντεο του τραγουδιού του Dylan "Subterranean Homesick Blues", όπου ο τραγουδιστής εμφανίζεται κρατώντας μια σειρά από κάρτες με διάφορους στίχους του τραγουδιού κάποιες φορές ανορθόγραφα και άλλες με λογοπαίγνια. Το 1998 η ταινία επιλέχτηκε από το τμήμα National Film Registry τηςΒιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ ως πολιτισμικής και ιστορικής σημασίας.

1968 Το ψυχεδελικό φιλμ "Wonderwall" κάνει την εμφάνιση του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών. Τη μουσική του soundtrack έγραψε ο George Harrison των The Beatles. Είναι η πρώτη φορά που το σκαθάρι γράφει μουσική για ταινία και στην αρχή είχε επιφυλάξεις. Ο Joe Massot, σκηνοθέτης της ταινίας, του υποσχέθηκε πως θα χρησιμοποιήσει οτιδήποτε γράψει δείχνοντας του τυφλή εμπιστοσύνη.

1980 Το Αμερικάνικο hard rock συγκρότημα Kiss ανακοινώνει την αποχώρηση του ντράμερ Peter Criss από το σχήμα. Την θέση του θα πάρει ο Eric Carr ο οποίος θα αποχωρήσει τον Σεπτέμβριο του 1991 λόγω προβλημάτων υγείας.

1999 Ο Καναδός μουσικός και παραγωγός Bruce Fairbairn (Bruce Earl Fairbairn 1949-1999) απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών στο σπίτι του στο Βανκούβερ του Καναδά. Υπήρξε ένας από τους πιο πετυχημένους παραγωγούς. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Bon Jovi για το άλμπουμ τους "Slippery When Wet" και Aerosmith για το "Permanent Vacation". Εργάστηκε επίσης σαν παραγωγός σε άλμπουμ των Blue Öyster CultAC/DCScorpionsVan Halen,ChicagoThe CranberriesINXSKissYes κ.α.