... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 19 Μαΐου


1945 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Pete Townshend (Peter Dennis Blandford Townshend) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του ως κιθαρίστας στο θρυλικό Βρετανικό συγκρότημαThe Who. Έγραψε τραγούδια όπως τα "I Can't Explain", "My Generation", "Let My Love Open the Door" κ.α. Έχει κερδίσει ένα βραβείο Grammy για το άλμπουμ των The Who, "Tommy" (στίχοι, μουσική), το Brit Award "Life Achievement" το 1983 και το 2008 τιμήθηκε με το Kennedy Center Honors για την προσφορά του στη μουσική. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς κιθαρίστες και τραγουδοποιούς του 20ου αιώνα. 

1949 Ο Αμερικανός μπασίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος ZZ TopDusty Hill (Joseph Michael Hill) γεννήθηκε στο Ντάλας του Τέξας. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1969. Από τότε  έχουν κυκλοφορήσει δεκαοκτώ στούντιο άλμπουμ και θεωρούνται ένα από τα πιο εμπορικά σχήματα στην Αμερική. Το όνομα του μαζί με των υπολοίπων μελών του γκρουπ γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2004. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Gimme All Your Lovin'", "Legs", "Sharp Dressed Man", "Sleeping Bag" κ.α.

1951 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος της punk, τραγουδιστής και τραγουδοποιός του Αμερικανικού συγκροτήματοςRamonesJoey Ramone (Jeffrey Ross Hyman 1951-2001) γεννήθηκε στο Φόρεστ Χιλς του Κουίνς της Νέας Υόρκης. Οι Ramones συχνά αναφέρονται ως το πρώτο punk συγκρότημα. Αν και δεν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, επηρέασαν το κίνημα της punk σε Αγγλία και Αμερική όσο κανείς άλλος. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Needles & Pins", "Somebody Put Something in My Drink", "Pet Cemetary", "I Wanna Be Sedated" κ.α. Το 2002 με την κυκλοφορία του μοναδικού σόλο άλμπουμ του με τίτλο "Don't Worry About Me", γνώρισε επιτυχία με την διασκευή του τραγουδιού του Louis Armstrong, "What a Wonderful World". Την ίδια χρονιά το όνομα του μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος Ramones γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1978 Οι Dire Straits κυκλοφορούν το πρώτο τους single στη Μεγάλη Βρετανία, με τίτλο "Sultans of Swing". Ηχογραφήθηκε στα Basing Street Studios με κόστος εκατόν είκοσι λίρες. Είναι μέρος του πρώτου στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Dire Straits".

1979 Οι Supertramp βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard 200 με το άλμπουμ τους "Breakfast In America". Είναι το έκτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και το μοναδικό που έφτασε τόσο ψηλά στα charts. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Logical Song", "Breakfast in America" κ.α.