... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 20 Μαΐου


1944 Ο μεγάλος Βρετανός τραγουδιστής, μουσικός και συνθέτης Joe Cocker (John Cocker) γεννήθηκε στο Σέφιλντ του Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Το 1969 ήταν από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ του Woodstock. Την δεκαετία του '60 έγινε δημοφιλής διασκευάζοντας κυρίως τραγούδια των The Beatles.
Το 1983 κέρδισε βραβείοGrammy "Best Pop Performance by a Duo" αλλά και το βραβείο Όσκαρ "Best Original Song" για το τραγούδι "Up Where We Belong" που τραγούδησε ντουέτο με την Jennifer Warnes και είναι μέρος του soundtrack της ταινίας "An Officer and a Gentleman". Άλλες μεγάλες του επιτυχίες την δεκαετία του '80 είναι τα τραγούδια "You Can Leave Your Hat On" που ακούγονταν στην ταινία "9½ Weeks" και "Unchain My Heart".

1954 Οι Bill Haley & His Comets κυκλοφορούν το τραγούδι "Rock Around the Clock". Αν και λίγο νωρίτερα ο Bill Haley είχε κάνει μεγάλη επιτυχία με το "Shake, Rattle and Roll", είναι το τραγούδι που σύστησε την rock 'n' roll μουσική σε μεγαλύτερα ακροατήρια. Ο αρχικός τίτλος του τραγουδιού ήταν "We're Gonna Rock Around the Clock Tonight!". Η επιτυχία θα έρθει ένα χρόνο περίπου αργότερα όταν θα περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας "Blackboard Jungle", επιτυχία που θεωρείται από πολλούς πως σημάδεψε το ξεκίνημα της rock εποχής. Το 1982 κέρδισε το βραβείο "Grammy Hall of Fame", το οποίο τιμάει ηχογραφήσεις τουλάχιστον εικοσιπέντε ετών και οι οποίες επηρέασαν με κάποιο τρόπο την ιστορία της μουσικής.

1966 Σε συναυλία των The Who στο κλαμπ Ricky Tick στο Γουίντσορ της Αγγλίας, και αφού οι Pete Townshend καιRoger Daltrey βαρέθηκαν να περιμένουν τους John Entwistle και Keith Moon, ξεκινούν την συναυλία με μπασίστα και ντράμερ από την ντόπια μπάντα η οποία άνοιξε την συναυλία. Όταν στα μέσα της συναυλίας εμφανίστηκαν τελικά οι δύο μουσικοί, ξέσπασε καυγάς ανάμεσα στους Townshend και Moon με αποτέλεσμα ο πρώτος να χτυπήσει τον δεύτερο στο κεφάλι με την κιθάρα του. Οι Moon και Entwistle παραιτήθηκαν από το συγκρότημα... για να επιστρέψουν μια εβδομάδα αργότερα.

1970 Η τελευταία ταινία των The Beatles με τίτλο "Let It Be" κάνει πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία επτά ημέρες μετά την Αμερική. Περιέχει κυρίως πλάνα από τις πρόβες και την ηχογράφηση για το ομώνυμο άλμπουμ τους του 1969.

1996 Κυκλοφορεί παγκοσμίως το single των Metallica με τίτλο "Until It Sleeps", εκτός από την Βόρεια Αμερική όπου θα κυκλοφορήσει μία ημέρα αργότερα. Είναι μια δημιουργία των James Hetfield και Lars Ulrich. Το τραγούδι είναι μέρος του έκτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "Load".