... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 21 Μαΐου


1966 Οι The Castilles με τραγουδιστή τον Bruce Springsteen δίνουν συναυλία στο σχολείο όπου αποφοίτησαν. ΟSpringsteen θα εγκαταλείψει την μπάντα δύο χρόνια περίπου αργότερα για να δημιουργήσει το συγκρότημα Earth

1968 Ο Brian Jones, κιθαρίστας των The Rolling Stones, συλλαμβάνεται για δεύτερη φορά με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών. Λίγες ημέρες αργότερα το δικαστήριο τον βρίσκει ένοχο, γεγονός που κανονικά θα σήμαινε φυλακή, αλλά ο δικαστής του επιβάλει πρόστιμο διακοσίων λιρών και του λέει: "Για όνομα του Θεού, μην ξαναμπλέξεις. Την επόμενη φορά, τα πράγματα θα είναι σοβαρά..."
1972 Το "κακό" παιδί της μουσικής βιομηχανίας, ο Αμερικανός ράπερ Christopher Wallace γνωστός ως The Notorious B.I.G. (Christopher George Latore Wallace 1972-1997) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της rap μουσικής και συχνά αποκαλείται και "the savior of East Coast hip-hop". Κέρδισε δύο Billboard Music Awards, ένα MTV Video Music Award και ένα Soul Train Music Award. Δημοφιλή τραγούδια του: "One More Chance", "Hypnotize", "Mo Money Mo Problems" κ.α.

1980 Ο Joe Strummer των The Clash συλλαμβάνεται σε μια συναυλία του συγκροτήματος στο Αμβούργο της Γερμανίας, επειδή σπάει την κιθάρα του στο κεφάλι ενός θαυμαστή που παρακολουθούσε την συναυλία. Αφέθηκε ελεύθερος αφού του έγινε αλκοτέστ.

1990 Ένα από τα μεγαλύτερα στελέχη της μουσικής βιομηχανίας, ο Morris Levy (Moishe Levy 1927-1990) απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών στη Νέα Υόρκη από καρκίνο του ήπατος. Στα τέλη της δεκαετίας του '40 και μετά από θητεία στο Ναυτικό, απέκτησε αρκετά night clubs στη Νέα Υόρκη, ανάμεσα σε αυτά και το Birdland. Το 1956 ήταν συνιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Roulette Records. Την δεκαετία του '70 είχε καταθέσει μήνυση κατά του John Lennon για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων λόγω ομοιότητας στους στίχους του τραγουδιού των The Beatles "Come Together" με του Chuck Berry "You Can't Catch Me", του οποίου τα εκδοτικά δικαιώματα άνηκαν στον Levy. Οι δύο πλευρές είχαν αποφασίσει να συμβιβαστούν και να ηχογραφήσει ο Lennon τρία τραγούδια από το κατάλογο του Levyστο άλμπουμ "Rock 'n' Roll" που θα κυκλοφορούσε το 1975 με παραγωγό τον Phil Spector. Μετά από διαφωνία όμως με τον Spector, ο συμβιβασμός απέτυχε και ο Levy χρησιμοποίησε τα demos του Lennon για την παραγωγή και την κυκλοφορία του άλμπουμ "Roots". Και οι μηνύσεις συνεχίστηκαν...