... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 3 Μαΐου


1933 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός James Brown (James Joseph Brown, Jr. 1933-2006), γνωστός και ως "The Godfather of Soul", γεννήθηκε στο Μπάρνγουελ της Νότιας Καρολίνας. Ένας άλλος χαρακτηρισμός που του είχε αποδοθεί με τα χρόνια είναι "the hardest working man in show business". Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του '50 και έγινε γρήγορα γνωστός με τις επιτυχίες του και την δυναμική του σκηνική παρουσία.
Τον Ιανουάριο του 1986 ήταν ανάμεσα στα πρώτα ονόματα που γράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Κατά την διάρκεια της καριέρας του, ο James Brown κέρδισε πολλά βραβεία και τιμές. Το 2005 στην Αουγκούστα της Τζόρτζια, η πόλη όπου μεγάλωσε, στήθηκε άγαλμα του σε φυσικό μέγεθος σαν δώρο για 72α γενέθλια του. Θεωρείται από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα στην ιστορία της μουσικής. Δημοφιλή τραγούδια του: "Papa's Got a Brand New Bag" (1965), "I Got You (I Feel Good)" (1965), "It's a Man's Man's Man's World" (1966), "Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine" (1970) κ.α.

1951 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Christopher Cross (Christopher Charles Geppert) γεννήθηκε στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Οι μεγαλύτερες του επιτυχίες τα τραγούδια "Sailing", "Ride Like the Wind" και "Arthur's Theme (Best That You Can Do)" για το οποίο κέρδισε το βραβείο Όσκαρ "Best Song" το 1981. Την ίδια χρονιά για το πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο "Christopher Cross", κέρδισε πέντε βραβεία Grammy.

1968 Στο Record Plant Studio του Χόλιγουντ της Καλιφόρνια, οι The Jimi Hendrix Experience ηχογραφούν το τραγούδι  "Voodoo Chile". Μεταξύ των μουσικών που ηχογράφησαν ήταν οι Steve WinwoodJack Casady και Larry Coryell τους οποίους ο Jimi Hendrix "κουβάλησε" μαζί του στο στούντιο αφού είχαν τζαμάρει λίγο πριν σε κλαμπ της πόλης. Το τραγούδι είναι μέρος του άλμπουμ "Electric Ladyland" και ανέβηκε στο Νο1 των Βρετανικών charts στις 21 Νοεμβρίου του 1970, δύο μήνες μετά τον θάνατο του κιθαρίστα.

1971 Παρά την μεγάλη τους επιτυχία, σε συνέντευξη τύπου που δίνουν οι Αμερικανοί Grand Funk Railroad στο ξενοδοχείο Gotham της Νέας Υόρκης παρευρίσκονται μόνο έξι δημοσιογράφοι. Μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν πουλήσει στην Αμερική πάνω από πέντε εκατομμύρια δίσκους και είχαν τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Are You Ready?", "Heartbreaker", "I'm Your Captain (Closer to Home)" και "Feelin' Alright".

1984 Δημοσιεύματα θέλουν τους Deep Purple ξανά μαζί. Λέγεται πως οι Ritchie BlackmoreIan Gillan και Roger Glover εισέπραξαν από δώδεκα εκατομμύρια δολάρια για να βρεθούν και πάλι μαζί στη σκηνή. Λίγο αργότερα, τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ "Perfect Strangers" και θα επακολουθήσει παγκόσμια περιοδεία...