... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 4 Μαΐου


1951 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός, μέλος του heavy metal συγκροτήματος Mötley CrüeMick Mars(Robert Alan Deal) γεννήθηκε στο Τερ Οτ της Ιντιάνα. Είναι μέλος του γκρουπ από το 1981 και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη τους, συμμετέχοντας στην δημιουργική ομάδα αλλά και με τα χαρακτηριστικά του riff. 

1964 Δημιουργείται το Βρετανικό rock συγκρότημα The Moody Blues. Στην μεγάλη πορεία που θα ακολουθήσουν θα πουλήσουν πάνω από πενήντα δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Από τα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν, τα δεκατέσσερα θα γίνουν πλατινένια και χρυσά. Μια από τις μεγάλες τους επιτυχίες το τραγούδι "Nights in White Satin".

1972 Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός και μπασίστας του punk-rock συγκροτήματος Green DayMike Dirnt(Michael Ryan Pritchard) γεννήθηκε στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια. Υπήρξε παιδικός φίλος του τραγουδιστή του συγκροτήματος Billie Joe Armstrong και συνεργάζονται μουσικά από το 1987, με την δημιουργία του συγκροτήματοςSweet Children, αργότερα Green Day.

1984 Οι Scorpions κυκλοφορούν το ένατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Love at First Sting". Το άλμπουμ αυτό θα γίνει το πιο εμπορικό του Γερμανικού hard rock συγκροτήματος στις ΗΠΑ, θα φτάσει μέχρι την έκτη θέση τουBillboard 200 και θα γίνει τρεις φορές πλατινένιο. Τα εννέα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Klaus Meine, εκ των οποίων τα δύο σε συνεργασία με τον ντράμερ Herman Rarebell. Την μουσική έγραψε ο Rudolf Schenker, κιθαρίστας της μπάντας. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Rock You Like a Hurricane", "Still Loving You" κ.α. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε με δύο εξώφυλλα. Το δεύτερο απεικόνιζε το συγκρότημα και κυκλοφόρησε για κάποιες αλυσίδες καταστημάτων που δεν ήθελαν να βάλουν στα ράφια τους το αρχικό.

1987 Ο Αμερικανός blues τραγουδιστής Paul Butterfield (1942-1987) απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών στο σπίτι του στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από καρδιακή ανεπάρκεια λόγω υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ. Κέρδισε διεθνή αναγνώριση ως πρωτοπόρος λευκός blues τραγουδιστής. Επίσης είχε εμφανιστεί στο Woodstock Festival. Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως B.B. KingMuddy WatersJimi Hendrix κ.α. συμμετέχοντας ως μουσικός σε ηχογραφήσεις τους.