... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Εurovision 2013: Στην Τελική ευθεία οι πρόβες για τον Σημερινό Πρώτο Ημιτελικό


Ολοκληρώθηκε χθές στο Malmö η δεύτερη dress rehearsal του σημερινού πρώτου ημιτελικού, κατά τη διάρκεια της οποίας κλήθηκαν να ψηφίσουν και οι επιτροπές των χωρών που συμμετέχουν, καθώς και της Σουηδίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου

Το σόου ξεκινά με ένα βίντεο με στιγμιότυπα από διάφορες χώρες, ακούγεται παράλληλα το περσινό νικητήριο τραγούδι Europhia” και συνοδεύεται από διάφορους ανθρώπους ντυμένους παραδοσιακά και κρατώντας παραδοσιακά όργανα (το ελληνικό στιγμιότυπο είναι γυρισμένο στη Μύκονο). Αμέσως μετά γίνεται η σύνδεση με το στάδιο, όπου πολλά παιδιά συνεχίζουν να τραγουδούν “Euphoria”, ενώ μετά από λίγο εμφανίζεται στη σκηνή η Loreen και τραγουδούν όλοι μαζί στη νοηματική. Η φετινή παρουσιάστρια Petra Mede αναδύεται στο κέντρο της σκηνής και αναγγείλει την έναρξη του φετινού διαγωνισμού. Οι καρτ ποστάλ είναι φέτος πολύ πρωτότυπες: είναι γυρισμένες όλες στις χώρες των καλλιτεχνών, οι οποίοι είναι και πρωταγωνιστές τους σε καθημερινά τους στιγμιότυπα, ενώ παντού κυριαρχεί η πεταλούδα, η οποία αλλάζει χρώματα και προσαρμόζεται στα χρώματα της σημαίας της εκάστοτε χώρας.


Η jury rehearsal εξελίχθηκε ομαλά, με εξαίρεση τη συμμετοχή του
Βελγίου, η οποία κλήθηκε να ξαναπαρουσιάσει το τραγούδι της, λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος. Χαρακτηριστικά είναι φέτος τα τηλεοπτικά εφέ, για παράδειγμα κάποια ωραία κοντινά της Δέσποινας Ολυμπίου σε συνδυασμό με την εικόνα του σταδίου. Υπάρχουν δυο recap, μεταξύ των οποίων παρεμβάλλεται ένα βίντεο, το οποίο δείχνει πώς έχει επηρεάσει ο διαγωνισμός τη μακρινή Αυστραλία κι άλλο ένα που είναι το πρώτο από μια σειρά που θα αναφέρονται στην ιστορία του διαγωνισμού και στο οποίο  με έξυπνο τρόπο έχει τοποθετηθεί και η φετινή παρουσιάστρια. Tο interval act είναι μια ειδική σύνθεση του Σουηδού συνθέτη Kleerup, με τον τίτλο Northern light”, εμπνευσμένο από τα φυσικά φαινόμενα του βορρά. Λίγο πριν ανακοινωθούν τα «αποτελέσματα», είδαμε και ένα βίντεο με τη γνωστή πλέον Lynda Woodruff που διακωμωδεί τη διοργανώτρια χώρα, με έντονο αυτοσαρκασμό!

Η σειρά εμφάνισης στον Πρώτο Ημιτελικό, έχει ως εξής:
1. Αυστρία
2. Εσθονία
3. Σλοβενία
4. Κροατία
5. Δανία
6. Ρωσία
7. Ουκρανία
8. Ολλανδία
9. Μαυροβούνιο
10. Λιθουανία
11. Λευκορωσία
12. Μολδαβία
13. Ιρλανδία
14. Κύπρος
15. Βέλγιο
16. Σερβία




Επίσης να πούμε ότι σήμερα διαγωνίζεται η
Κύπρος μας με το τραγούδι “Αν Με Θυμάσαι” και τη Δέσποινα Ολύμπιου και η ΝΕΤ θα μεταδώσει ζωντανά όλο τον Πρώτο Ημιτελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, απόψε Τρίτη 14 Μαΐου στις 22.00. Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.


Ακόμη, σ
τον Πρώτο Ημιτελικό δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι συμμετέχουσες χώρες του εν λόγω Ημιτελικού, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία από τις "Big 5" και η διοργανώτρια Σουηδία. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Β' Ημιτελικό και τον Τελικό, όχι όμως και στον Α' Ημιτελικό.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η Ελλάδα διαγωνίζεται ένατη στο Δεύτερο Ημιτελικό, την Πέμπτη 16 Μαΐου, με το "Alcohol is Free", που ερμηνεύουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους Ηλία Κόζα.

Καλή Επιτυχία Κύπρος!!!